A Várépítő Kft. fő profiljai között a kezdetektől megtalálható a térburkolás. Számos köztér, park, sétáló utca, közintézmény, családi ház, ipari létesítmény környezetében végeztünk és végzünk a mai napig is minőségi, tartós burkolást a legkülönbözőbb anyagokkal.

Műemléki környezetben végzett burkolásokat nagykockakő, kiskockakő felhasználásával, adott esetben az eredeti anyagok visszaépítésével végezzük. Ez a folyamat nagy odafigyelést és tapasztalatot igényel, mivel különböző formájú, méretű kövekkel kell dolgozni, és a burkolatot mintába kell rakni.

A kockakő előnye, hogy tartós, nagy szilárdságú, a köveket többször is le lehet rakni, és nem utolsó sorban, a szépen lerakott kő esztétikailag lenyűgöző látványt ad.

A térkővel végzett burkolás hosszabb távra szóló beruházást jelent, amely több évre meghatározza környezet kinézetét, jellegét. A betonból készült térkövek változatos forma és színvilágának köszönhetően impozáns, minden igényt kielégítő burkolatok készíthetőek.

Nagy előnye, hogy jól bírja a fagyot, a felülete nem repedezik fel, az anyaga és színe nem kopik, bár napfény hatására kissé megfakulhat.

Előnye még, hogy bármikor sérülés nélkül fel lehet szedni, és újra lerakni más helyre. A térburkolatokat ajánljuk gépjármű beálló, kapubejáró, parkoló, kerti utak kialakítására, járdák készítésére.